Ibland blir det inte som man har tänkt sig....

Sitter och letar efter en resa till Paris för mig och Hannah när jag komme rhem från Spanien...
(Hittar nada av intresse...)
Letade lite innan efter billiga solresor, men allt är fel! Dyrt, fel avresedatum, fel läge....
Det lär ju finnas miljoner resor att välja på!
 Var hittar jag rätt?
 Billigt, inte alltför skabbigt och någon gång i juli...

Jag känner mig som en liten blomma i behov av sol, vatten och speciell näring...

Fest hos Micke och Veronika

Igår...lördag...partajade jag, Peter, Johan, Sam och Kirby hos Micke och Veronika. Mycket dricka och lite mindre medvetande. Spelade kort och hade trevligt! Tack för en trevlig kväll! (Tror jag "glömde" säga det igår...)

Maddeliiito tog studenten!!

I fredags tog Maddeliiito studenten! Grattis!!  Så när Peter och jag vaknade klockan 15.00 fick mamma skjutsa hem honom och jag drog till Maddes mottagning! Det bjöds på smörgåstårta (igen) och mer dricka....jösses...
Vi drog till Fabben i Väsby där de hade sin slutskiva. Otrevliga killar förstörde stämningen lite, men det var kul ändå! Tog en taxi hem med Madde, Sara och Daniel. Skönt, med tanke på vädret...

Tack för en trevlig kväll! Och Grattis Madde, Sara, Sandra och Desse till studenten!!!

För jag har tagit studenten!!!



Yes! Nu har jag tagit Studenten! Har inte bloggat sedan i onsdags, men hallå! Som sagt jag har tagit Studenten!!! Idag lär bli min första nyktra dag sedan dess. ....

Klev upp riktigt tidigt i torsdags för att vara i Vasaparken 9.00. Åkte in med Gabriella och Uffe. Regn och kyla är väl inget man vill ha på sin Champagnefrukost men men...


(Bilderna är stulna av Gabriella)

Sedan gick vi till skolan för sista gången. Fick en sista bild på oss utanför entrén.


Efter en massa tal var det dags för utspring. KAOS!! 



Sa hejdå till alla och Lycka till såklart!

Sam, Kirby, Hannah, familjen...ja.. alla va där på utspring och mottagning!

När jag kom hem fick jag ett sms av Peter där det stog att han inte kunde komma...Jag började nästan gråta och allt var bara hemskt. Men så mitt i allt så dök han upp med Stora röda rosor och vackra liljor! Vilken överraskning!
Jag blev så glad!
Strax innan dess fanns det en annan surprise till mig! Samba St:Olof som jag dansar med dök upp. Helt oväntat!! Så jäkla kul! Vi satt och diskuterade inne i köket om hur mycket mat mamma hade lagat! Det var ju alldeles för mycket tyckte jag..Hannah svarar att det kommer fler, men jag reagerade inte så mycket...  Sen mitt i allt ihop skriker Anna "SAMBAN!!!" Och då hör jag trummorna!  Vilken lycka!! Blir nästan gråtfärdig av att endast skriva om det.. Vi dansade och diggade musiken sedan bjöds de på smörgåstårta, plock, paj och dricka! 
Detta var redan nu utan tvekan en av de bästa dagarna i mitt liv!! 

Peter
var underbart gullig hela dagen/kvällen och jag är så glad att han fanns där!

Senare under kvällen drog vi till slutskivan på Metro i Skanstull. Peter, Gabriella, Hannah, Denise, Micke, Veronika, Uffe, Sam och Kirby. Vi hade såå kul! Perfekt! Jag deckade visserligen på nattbussen påväg hem, men de andra hade kul. Sam, Kirby, Hannah och Uffe satt och plågade busschaffisen hela resan, med Elvis låtar och Unckle Cracker's Follow me.

Jag somnade...


De andra sjöng ända fram till Preem i Märsta..

Jag har alltid sagt at studenten inte lockar och att det inte spelar så stor roll så länge jag får betygen...
Å! Så fel jag hade om det! Ta studenten! Det var det roligaste jag gjort!!

Schack - Matt

Spelade schack med Peter idag..Av någon konstig anledning vinner han alltid!
Förstår ni hur det går till?

...Hmm..Jag som tänker hela 14 drag i förväg... :P

Min hemlighet..

För ganska länge sedan skrev jag att något roligt hade inträffat, men att jag inte kunde avslöja vad det var förrän in juni. Well..nu är det ju faktiskt juni och imorgon tar jag studenten. Min hemlighet var att jag blev avskedstalare och imorgon ska detta tal hållas. (Jag fick lite hjälp av mor och far att skriva :P )

Kära Studenter,


Nu har vi ju samlats här idag för att ta studenten, det vill säga lämna skolan, och vi är lika glada och förväntansfulla som vi var den dagen vi kom hit. Tänk att vi för första gången får ha mössa till bords, vi får skrämma slag på halva stan då vi skriker som galningar på ett flak mitt i Stockholm.


Några av oss packar väskan och reser på en gång, somliga har ett jobb som väntar i samma stund som vi springer ut och en del av oss kommer att fortsätta studera. Nu har vi dessutom kommit så långt att vi kan välja helt fritt vad vi vill lära oss och när.


En lärare här på skolan sa en gång "Jag kommer aldrig att kunna underkänna en elev som verkligen vill lära sig, för en elev som vill lära sig, lär sig".


Detta har vi studenter på International IT College of Sweden bevisat. Med hjälp av lusten att lära har vi samlats här idag!


Ingen av oss kunde föreställa sig, för 12 år sedan då vi började skolan, att vi skulle befinna oss just här idag. Ingen av oss vet heller var vi är om ytterligare 12 år. Det vi vet är att vi kommer att bli förvånade över var vi befinner oss då.


Vi kommer alla att stöta på vägskäl under livets gång då vi tvingas välja väg. Det kommer inte att bli lätt, men huvudsaken är att vi faktiskt väljer, och inte låter någon annan välja åt oss.


"Sjungom studentens lyckliga dar..." Vi hoppas alla att de ska bli många fler, men hur det än blir med det så har vi en gedigen kunskap med oss från våra år här på InIt, en kunskap som ingen kan ta ifrån oss.


Avslutningsvis vill jag önska er alla en trevlig sommar och all lycka inför framtiden! 


/


Skål för oss studenter! 

Besök från England!

"Hello Hugo!"

Igår träffade jag Micke och Veronica för första gången sedan vårat gigantiska bråk. (Ni fick läsa om det i min förra blogg) Det gick bra, tror jag. Sam och Kirby var också där. På besök lagom till min student från England. :) Nusse va ju förstås där också och gav stället lite liv med sitt flams och skratt. Peter och Uffe var till en början väldigt Off, men lagom till att vi skulle gå fick även Peter upp ögonen och tyckte att det var himla trevligt!
No grudges against anyone!


Sam

Kirby
(Bilderna är från förra sommaren på Gröna Lund)

Jordgubbar med Gabriella :)

(Bild lånad av Gabriella)

Träffade Gabriella idag. Vi åt jordgubbar i Sätunaparken.
 Vi ses så sällan så vi hade mycket att ta igen :)

Kuslig natt i Svensborgs skogar

Igår fick i för oss att hoppa studsmatta ute hos Peter på landet. Det blev dock ganska jobbigt efter ett tag så vi drog fra vattenpipan och schackbrädet. Jag spelade mot Uffe. Jag måste säga att han var duktig! Han vann och jag fick ett rejält motstånd. 


Jag och Peter (bakom oss såg vi en mystisk lampa mitt i natten. Se nedan)

När vi kom hem från Märsta efter att bland annat ha lämnat Uffe, såg Peter en lampa i skogen. Jag såg den också, men trodde att det kom från Arlanda eller något. Peter sa något om att hans Crossar inte skulle få bli stulna igen och drog fort som blixten in i skogen för att leta reda på den eller dem/ det. Jag låste bilen om mig och satt oh väntade på en reaktion från något. Det var alldeles tyst så när som på Peters prasslande. Lampan dök plötsligt upp igen! Det rörde sig åt vänster. "Dt ran left! Ska jag genskjuta med bil" skrev jag till Peter. Jag ville först inte smsa då Peter skulle tappa koncentrationen om han tog upp telefonen. Peter kom tillbaka i en rasande fart och med en rivstart drog vi ut på slåttan i hopp om att genskjuta dem. När vi kom tillbaka så lyste gårdslamporna och vi hade ändå varit borta ganska länge. Vi tittade oss omkring noga och jag måste medge att jag satt på helspänn och i mitt huvud utspelade det sig ständigt skräckscenarion. Vi parkerade på samma ställe som tidigare och vi tittade noga. Peter smsade sin morbror som också har sin enduro där. "Om du är vaken ring genast! Är hojarna låsta?" Tobbe ringde illa kvickt upp och Peter gick ut och förklarade i telefon. Då såg jag det igen! Lampan. Diodblått. Mycket närmare nu! Närmare gården oh närmare oss!! Jag visslade på Peter men han tycktes inte höra mig. Jag smsade "Kvar!!" och "Nära nu". Peter satte sig i bilen, berättade om samtalet och sedan gav han sig ut med två rejäla ficklampor. (Tror de kallas maglights.) Han frågade var jag såg lampan och jag visade. Han hummade och drog iväg in i skogen.  Nu var jag räddare än tidigare. Jag visste ju nu att det var någon eller några där ute! Jag visste inte vilka de var, men de kom närmre. Tårarna låg nära nu. Jag var tvungen att behålla lugnet! Peter var ute (mycket nära dem) och jag satt och skakade i bilen. Fönstret på motsatt sida var öppet och bilen var upplåst, men jag var rädd att jag skulle starta en reaktion någonstans om jag låste eller startade tändningen för att hissa upp fönstret. Jag knappade in 112 på mobilen. Bara ifall att...  Ibland skymtade jag Peter och då kände jag mig lugnare. Ett par minuter senare kom Peter tillbaka. Han såg ingenting och hörde ingenting. Vi tog en till vända på Slåttan oh lyste in i skogen för att kunna se. Ingenting...Bara mörker och skog. Vi åkte tillbaka och tittade en sista gång, men nu var det bara mörkt. Ingen skrämmande lampa. Den hade förflyttat sig..

Jag drömde inatt att jag satt där i bilen då plötsligt en mörk figur kom fram till mig. Han satte en ficklampa mot fönstret oh mina ögon. Jag hörde hur fönstret krossades och såg hur det blänkte när han tog fram en kniv.
Sedan vaknade jag....

På väg hem kollade jag garaget, men allt var i sin ordning. Dock väldigt läskigt att det faktiskt har varit någon där. Vi övervägde tanken på att det kunde vara en granne med sin hund, men de borde ju visa sig och säga å förlåt skrämde vi er.? Det gjorde inte ägaren till den här lampan...