1 år sedan idag....



Idag är det 1 år sedan... Spemderade förra Halloween på sjukan med mina vänner. I år vill jag inte göra någonting.. Jag är sjuk och superhängig.

Livet leker!


Sådär ja! :D
Så har man fått lite extra modellande på Art of Make Up School i Stockholm för en Australiensk tjej som heter Hayley. :D Än så länge 7 olika tillfällen och projekt.
Har även pratat med Evelina i stallet där Madde rider om att provrida hennes rent ut sagt GALNA häst. Så på tisdag smäller det! (Förmodligen bokstavligt... :S) Önska mig Lycka Till! :P


Glad Fia njuter av livets underbara dagar!

Jag måste ha världens underbaraste arbete! Jag jobbar på ett fritids med 1:or och 2:or mestadels, men även 3:or, 4:or och förskolebarn. Jag får betalt för att gå runt bland ungarna och vara glad, leka med dem, pyssla inför olika högtider eller bara allmänt, sjunga singstar, bygga med lego...ja ni förstår. Idag började jag kl 07.00 och slutade 15.30 och under dagen har jag och barnen lekt kull, burken, gått balansgång, hoppat hopprep, haft en singstar turnering, stickat, dekorerat glasburkar till lyktor, ritat, läst, inspekterat byggarbetet som sker på skolgården, spelat innebandy och gått på styltor. Är detta perfekt för mig eller vad?? Jag som älskar de små liven! :D

Det är dock väldigt krävande! Man måste få ha sina raster och pauser då man kan gå undan också. Barn är ju barn och väldigt krävande, ärliga och säger ganska ofta väldigt elaka saker både till vuxna och andra barn. Ljudnivån kan stiga sky högt och miljön kan anses vara väldigt stökig. Haha, Kom på en konstig liknelse, men tänk er att ni är på en nattklubb...Dansgolvet är proppfullt, musiken är utbytt mot skrik/gråt/skratt/prat och de som dansar är barn som har slängt ut lego över hela golvet och ljuset är detsamma som när nattklubben stänger. Det kan bli väldigt påfrestande! Men vilket jobb är 100% perfekt?
Allt har för och nackdelar! Detta har dock fler fördelar än nackdelar!!! :D


Var jobbar ni? Hur länge har ni gjort det? Trivs ni?

Halloween pyssel


Hej hej!

Som ni vet så jobbar jag på ett fritids och snart är det ju Halloween!! Så nu ska det pysslas hela höstlovet för de ungar som är på fritids då.
Någon som vet något roligt pyssel?

Inget nytt...bara jobb! :P

Hmm.. Fullspäckat schema.. Måndag till fredag jobb på fritidset 8h pass. Lördag och söndag natt/morgon jobb på Premo. Nu kanske helgjobb dagtid på Café på Arlanda. Min första lediga dag på 3 veckor är på måndag!! :D (Därefter börjar allt om igen..... Kan inte vara med på Sannas fest för att jag jobbar.. Men på fredag är jag ledig på  kvällen och morgonen!! :P
Festa?

Btw, Sannas lägenhet är underbar, men kattungarna Lucifer och Pussy är ännu mer underbara!

Free photo booth

 

Klockrent! :P

Samba St:Olof

 

Jag tänkte att jag skulle visa er lite av Samba St:Olof. :D

Det blev en efterfrågan på det :P

Första filmen är från en Workshop som vi hade med David och Malin Watson.!Detta är min första träning med dem och det var riktigt roligt!

Nedan är Samba St:Olof med på TV400!!

 

 

Bilden ovan är från en resa till Berlin, Tyskland.

På bussen i Karlshamn under Östersjöfestivalen.

Ovan är en parad från resan till Menton i Frankrike. :D

 

Här får Samba St:Olof andra pris i en tävling i Bremen, Tyskland.

 

Detta är i Sitges, Spanien. Min första samba resa och spelning. :D

Vill ni också Dansa eller Spela så kan ni höra av er. :D

Big Bang eller Gud? :S

Hej igen! Nu var det länge sedan jag skrev. Har egentligen inget viktigt att berätta. Ungarna är himlalika för det mesta, men idag har det varit mycket bråk och tjaffs. Trots detta längtar jag redan till imorgon då jag återigen ska tillbaka till jobbet. :D

Igår diskuterade jag och Peter en hel del. Vi började med att planera framtiden med flytt och ungar. Vi önskar båda två att Peter får ta över huset där han bor nu på en stor gård. Där finns nämligen både plats för häst, hage, stall och garage, Enduro och spåren. Vi satt länge igår och drömde om hur vi skulle fixa där på gården i detalj. Mysigt med längtan! Vi anmälde även vårt intresse för två lägenheter här i Märsta.

Däremot kom vi in på ett konstig ämne lite senare som vi aldrig har diskuterat tidigare. Big bang/ Gud / Vetenskap/ Tro. Han är stensäker Ateist och jag är förvirrad. :P Jag tror at det finns någonting typ Gud eller så, men ändå inte! Tror på "Det/Den" för att tro på något. Skönt att ha någon som alltid stöttar en och hjälper en så att säga.. :P Tror dock inte att Gud skapade världen eller så.. !!



Peter anser även att "Alla får vad de förtjänar", men det gör inte jag! Jag förstår inte varför människor som verkligen verkligen är "goda" råkar ut för hemskheter som sjukdomar, ekonomiproblem and so on. Peter säger att det också finns "Orättvisa" i världen, men att alla alltid får vad de förtjänar. Vad tror ni om allt eller På?? Skriv gärna Anonymt om ni inte vågar skriva namn, är lite nyfiken på vad folk tror...

Fast anställning

Yes, Yes, YES!
Fast anställning på Sätunaskolans fritids (Vintergatan) till 22 december!!! :D Sedan vikariat igen under jul. :P

Home again

Puuh, Andas ut nu. Ungarna har varit extremt jobbiga idag. Aviga och tvära. "Sitt ner nu så hämtar jag frukten!" När man kom tillbaka var det rena cirkusen där inne. Men men..Allt löste sig och jag hoppas att det går bättre på måndag... :D Trivs där(!!!) trots tempot och ljudnivån! Imorgon natt jobbar jag på Premo igen och får då förhoppningsvis hjälp av Peter igen. Tacka gudarna för att han finns!!

Violinisten. Cliffs of dover



Sjukt duktig violinist! Coolt!

Kissies blogg

Haha! Detta är det FÖRSTA vettiga som jag läser i Kissies blogg. Klockrent!

 "Till er skitungar på Jensen Södra!

Eller rättaresagt en klass som går runt och snackar skit om min lillebror samt mig?

Fine, ni kan snacka hur mycket skit ni vill om mig för det tjänar jag pengar på, men det gör inte min lillebrorsa, ok? Så det jag har fått höra nu att ni är ett gäng blonda snubbar (gay-army?) som tror massa saker och vill gärna sprida runt det i skolan..?

För kommer ni inte sluta upp med det kommer jag komma dit men några killar som troo mig inte är blonda någon stans och ta hand om er ungj*vlar, sen kommer jag ta ett snack med eran lärare, rektor och se till att ni även får ett snack med med antimobbnings organisationen FRIENDS då dom ska berätta att skolan ska vara ett trevligt ställe där man ska lära sig saker! ;)

Nu har jag hört att min bror ska snacka med er, och tro mig.. Lyssna på det han säger för annars hänger jag ut varenda jäkel här på bloggen och säger att ni vill bli tillsammans med Amir, för han gillar blonda pojkar!"

Bilder från en plåtning och recension av dagen..



Hejsan hejsan!


Hittade lite bilder från en av sommarens fotograferingar. tänkte visa 2 av dem. Annars lite om min dag... : Hoppat hopprep...ni vet "A,B,C,D...Ö, Örjan, Örjan älskar du mig? Svara ärligt ja eller nej. Ja,Nej,Ja,Nej." Ja ni vet... Stickat idag igen...Sytt och lekt med lego. Kul att man kan få betalt för att återigen få leka och vara barnslig. :P Eller ja..visserligen får jag ju betalt för att vara den vuxna, men ändå leka. Kul!! :D Fick förlängt vikariat idag också. Ska stanna minst två veckor till. De var tydligen supernöjda med mig. :D Motivationen löd; "Du ser alla barnen,  inte bara de små söta och rara utan även de lite stökigare. De lyssnar på dig och du lär dem mycket nytt." Yey och Tack sa jag. :P 

 ♥ Snart ska jag ut till Peter som jag inte har träffat på två dagar! ♥

Jobb,Jobb

Hej hej kära läsare!

Jag kom just hem från jobbet och ska snart äntligen träffa Lollo!

Kort om dagen då...Vaknade med Älsklingen, lärde mig att sticka av mamma, åt frukost(!) och tog en kopp kaffe tillsammans med en giftpinne. Sedan bar det av till Sätunaskolan där jag vikarierar som fritidsledare till ungar mellan 6 och 8 år. Idag var det en del bråk och tjaffs som vanligt... Kallt ute, ungarna är hellre inne, trots att det är tisdag och utedag. Hur som helst gick jag in lite tidigare och drog fram garn och stickor, vävar, tyger, pennor och papper. Ja gud vet vad som åkte fram! (Jobbigt att städa...) Sedan lärde jag ungarna (Inklusive killarna och de andra ledarna!) hur man stickar och nu ska helt plötsligt ett helt fritids göra halsdukar och grytlappar i julklapp åt mor och far. På tal om mor och far så hade jag och några av kidsen en utbildning i vem som är farmor, farfar/mormor, morfar. De visste tydligen inte riktigt hur man kunde veta vem som tillhör mamma och vem som är på pappas sida. Har även försökt lära en sexåring klockan. :)
Hur som helst så blev jag själv med ungarna kl 16.00 då de andra gick hem.. :S Spoooky! Men det gick bra! De fick frukt efter städningen och sedan gick vi till avdelningen brevid.

GUL BIL!

Madde: Men Sofia, du kan ju inte ha en GUL bil!

Jag: Varför inte?

Madde: Men då kommer ju alla slå varandra och säga "Gul bil" varje gång de ser dig!

Premo

Jobbade natt med Peter fredag-lördag. Ska jobba med honom inatt igen. :D

Slarv Fia!

Hej hej igen!
Ja, nu har jag slarvat. Har inte skrivit på ett tag igen. Jag som var så duktig på att uppdatera i somras... Jag har haft fullt upp med att sy på sambadräkten, gosa med Peter och jobba. Städat har jag faktiskt också gjort! :D (Men nu efter att Peter och jag har bott på mitt rum ett tag så behöver jag nog städa igen.. )
Jag funderar lite över vad ni vill läsa om... Kan ni inte skicka lite förslag till min mail eller kommentera här på bloggen.? Jag lovar att skriva om ett par olika kategorier, kanske alla om det hinns med. [email protected]

Har precis vaknat och ska iväg och jobba 02.00 inatt. Peter följer med som sällskap. :D Thank god! Ung tjej i de trakterna där jag jobbar är inte särskilt kul! 

Tjingeling!

Till Lollo:
Honey, jag är ledsen, men jag jobbar mellan 13.30 och 17.00 på fritidsgården och sedan kväll på Park Inn. Kan tyvärr inte möta dig på Arlanda. :'( Jätte ledsen! Vill verkligen träffa dig!! Vad tror du om att ses eventuellt någon eller några dagar efter? Jobbar samma tider på fritidsgården fram till och med torsdag...
Puss!

Yey!! Jobb, jobb, jobb!

Nu blev det mycket... Jobbar natt pån Premo varje helg, idag var jag på arbetsintervju för en servitris befattning på Park Inn och på måndag börjar mitt vikariat som fritidsledare på nya Sätunaskolan. :D Yippie!!! 

Om en timme ska jag ut till stallet med Peter. :P

Höstmys!




Några saker att göra på hösten

* Ta en promenad i skogen. Själv, med vän, pojkvän eller kanske mamma.
* Tycker man inte om att promenera kan man sätta sig på ett mysigt café istället. Dricka té, varm choklad (lyxa till med färgglada marsmallows och grädde) eller kanske en latte.
* Se en film i höstmörkret. Unna dig något gott och en riktigt mysig filt och varma tofflor eller sockor.
* Skriv, måla, fotografera eller kanske sy. Gör något kreativt!
 

Syster fyller år!

Grattis Anna!
18 år idag!

Kissie är i farten igen...

Nu börjar jag fan i mig att tröttna på Kissie och hennes blogg. Eller nej förrästen..Hennes blogg är skitkul! Hon är ju så jäkla blåst så det är inte sant!! Kolla det här:



Vad tycker ni? Gillar ni hennes diet-metod?

Uppdatering..


Godmorgon!
(eller ja...för er är det eftermiddag och ni ska snart sova igen.)

Tänkte bara informera er alla om att jag har en riktig snygging som ligger i min säng :P Han heter Peter och är min pojkvän. :D Sömntutan har inte vaknat än...
De ringde från Park Inn och ville att jag skulle komma på en arbetsintervju imorgon. :D Ni förstår kanske varför jag inte kan sova... Överlycklig! Måtte jag få detta jobb! Jobbar ju på Premo för tillfället och njä inte favoritjobbet direkt. Natt jobb i ett faarligt område. Jag som är blond tjej tycker inte om det...
What else is new...? Gabriella åkte just till Libanon bara sådär.. Have a nice trip! :) Å älskade Lollo kommer snart ÄNTLIGEN hem från staterna. Hon har ju varit borta ett år nu så....Klart man saknar henne! Ska bli intressant å se hur allt artar sig på Arlanda.. Jag är ju inte den enda som saknat henne och en av de andra är någon som jag ligger i krig med för stunden. Yes! Jag krigar alltid med någon.. haha! Typisk fjortis-stil, men jag kan inte rå för det. Jag har faktiskt inte gjort något fel! Råkar hamna i luven på bråkstakar ändå. haha :P nä, nu ska jag gosa med min morgongriniga pojkvän. See you all soon!! :D

Telefonintervju..

Seriöst?!
Jag blev nyss uppringd helt random(!) av en kille från ett jobb som jag sökt. Han ringde mitt i stressen och presenterade inte ens sig själv eller företaget. Hur ska jag kunna veta vilket jobb han ringer ifrån?? Jg tror jag har sökt 50 olika jobb den senaste veckan och minst 10 har varit som säljare. Han bad mig berätta om mig själv och hur lätt är det när man inte får förbereda sig eller ens veta vilket jobb han ringer ifrån?!!! Jävla idiot!! Jag frågade var han ringde ifrån och han svarade fort som tusan något heeelt obegripligt sen sa han "Tycker du om utmaningar?" Javisst, det är klart jag gör! "Det där är en klyscha!" säger han sen!!! Va?! Jag svarade ju för farao bara ärligt på frågan! Sen säger han "Du, det här är ett säljyrke. Vi söker toppsäljare." (Då förstod jag att det var ett säljyrke..Han sa ju inte det innan!!) Sen säger han "Hur kan jag veta att du gillar utmaningar?" (Va?! Driver han med mig??!) Jag berättade om Bisse(min häst) och mitt tidigare jobb som säljare på "increase" Innan jag ens satt punkt så säger han "Jaja, du kanske stimuleras av utmaningar, men vi söker en toppsäljare. Tack för mig!"

Sådana nötter vill man knäcka! Men HUR? Jag visste ingenting om vare sig honom eller företaget! Jäkla nöt!